25 Aralık 2010 Cumartesi

YİNE HAVAALANI YOLLARI GÖRÜNDÜ

Liglerin ilk yarısı bitti. Her sene olduğu gibi, ara dönem karnelerini alan takımlar sezon başında hasbel kader kurdukları takımların yetersizliklerini görüp nereye saldıracaklarını şaşırıyorlar. Tabii bulabildikleri adamlar ya oynadıkları takımlarda yetersiz bulunan kişiler ya da önerilen bonservis ücreti karşısında kendilerini satmamanın aptallık olduğunu düşünen yöneticilere sahipler. Yani oyuncuyu satan genelde "kazan-kazan" tarafı oluyor. Zaten satan taraf mantıklı şekilde yönetilen bir takımsa, sadece o oyuncuya bağlı bir yapıya sahip olmadığı ve genelde sıralamada istikrarlı bir yerde olduğu için, oyuncunun gidişinden çok etkilenmiyor. Oyuncuyu alan taraf ise oyuncunun takıma adapte olup mucizeler yaratması için dua ediyor. Verdiği yüklü miktarda parayı sindirmek aksi takdirde kolay olmuyor. Bir de Avrupa'da oynatamıyorsa, ki çoğu zaman oynatamıyor, 1-0 yenik başlıyor ilişkiye.

Ülkemiz genelde bu durumun negatif tarafını tecrübe eden takımlarla dolu. Son dönemde ara transferde alınıp fark yaratan oyuncu olarak aklıma gelen ilk kişi Franck Ribéry. Onun da nasıl elden kaçtığı herkesin malumu. Yakaladığınız şansı da iyi değerlendirmek gerekiyor. Basit yönetici hataları sonradan maddi ve manevi çok büyük kayıplara sebep olabiliyor. Galatasaray yıllar da geçse unutulmayacak bir transfer hatasına imza attığı günden bu yana ara transferde yaşadığı sıkıntılarla anılıyor. Adaptasyon sorununun bıkıp usanılmadan önünüze getirildiği ülkemizde bu sıkıntının aşılması için kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor. Aksi takdirde, dönem sonunda bilançoyu elinize aldığınızda zarar kısmına bir satır daha eklenmiş olacak ve siz başarısızlığınızla baş başa kalacaksınız.

Beşiktaş da bu sene bir transfer çılgınlığına tutuldu ve takım ara transfer döneminde de önemli oyunculara imza attırdı. Bu transferler Spor Toto Süper Lig'in tanıtımı açısından çok başarılı hamleler olsa da, yöneticiler bunu neden sezon başında gerçekleştiremediklerini masaya yatırmalılar. Ortada bir sorun var. Sorunu çözmediğiniz müddetçe, sözleşmede belirttiğiniz (+ bilmem kaç) yıllık opsiyon sezonlarını kullanamamaya devam edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder