11 Aralık 2010 Cumartesi

BARİ OYUNUN RUHUNU ÖLDÜRMEYİN

2018 ve 2022 Dünya Kupaları'nın ev sahiplerinin belli olması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Rusya için olmasa da, özellikle Katar seçimi, FIFA'nın üzerinde dolaşan kara bulutların boşuna olmadığını gösterdi. Verilen her kararda bir sorun aramak iyi bir davranış değil, ama konu Sepp Blatter olunca, bu durumu kimse garipsemiyor. Katar, nereden bakarsanız mantığını çözemediğiniz bir seçim. Futbolu dünyanın her yerine yaymak görevinde olan bir kurum olmasına rağmen, FIFA'da dönen rüşvet skandalları, onlar için de futbolun sadece futbol olmadığının göstergesi. 2 üyenin oylamaya katılmaması, daha oylama başlamadan insanların kafasında soru işaretleri oluşmasına yetti.

Rusya'da son yıllarda büyük paraların futbola aktarılması, Vladimir Putin'in karizması ve ülkedeki büyük potansiyel, buranın organizasyonun hakkını vereceğine olan inancımızı arttırıyor. Zaten Vladimir Putin, Roman Abramovic'e gönderdiği mesajla, organizasyonun kusursuz olacağını ve futboldan para ve şöhret kazanan Rus milyarderlerin Rusya'ya vermeleri gereken şeyler olduğunu bildirdi. Roman Abramovic'in de bu mesaja karşılık söyleyecek bir şeyi olamayacağı aşikar. Harcanacak 10 milyar doların geri dönüşü bu büyük ülke için yepyeni kapılar açacaktır. 2018'de dünyada politik konjonktürlerin ne durumda olacağı belirsiz,ama Rusya'nın önü her şekilde açık.

Katar'da yapılacak modüler statlar klimalı olacak. Ama oraya gidecek binlerce insan stat dışında ne yapacak? Turnuva sonrası statlar sökülüp, malzemeler ihtiyacı olanlara satılacak. Sırf bu durum bile, ülkenin futbola bakışını gösteriyor. Tamamen para için bu seçimin yapılması son derece rahatsız edici. Asya Futbol Federasyonu Başkanı Mohammed bin Hammam'ın ileride Sepp Blatter'in karşısına FIFA başkanlığı için sırf bu yüzden adaylığını koymayacağı söylentileri dolanıyor. Bu söylentiler bitmez, ama yapılan bu seçimler, insanların futbola olan saf sevgisini bitirir. Türkiye Futbol Federasyonu da 2016 Avrupa Şampiyonası'nı elinden nasıl kaçırdığını iyi analiz etmeli. Michel Platini'yi etkilemek için Katar'dan biraz feyz almalı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder