5 Ekim 2010 Salı

NURİ ŞAHİN (05/09/1988) vs. MESUT ÖZİL (15/10/1988)

Avrupa'nın en yetenekli oyuncularından ikisi. İkisi de birer mücevher gibi. Nuri Şahin, benim de kendi takımım dışında desteklediğim ilk takım olan, Borussia Dortmund'un tarihinde sahaya çıkan (06/08/2005) ve gol atan (26/11/2005) en genç futbolcu. Şu anda takımının simge futbolcularından biri olma yolunda ilerliyor. Mesut Özil ise, bilinen hikayeyle, Cassio Lincoln'ün cezası sonucunda forma şansı bulup bunu çok iyi kullandı. Sonunda Almanya'nın büyük takımlarından Werder Bremen'e transfer olup, burada maç kazandıran (winner) bir kimliğe büründü. Daha sonra başarılı bir Dünya Kupası sonunda Real Madrid'in yolunu tuttu. Milli takımların alt yaş gruplarında her ikisi de çok başarılı günler geçirdi. Sıra A Milli olmaya gelince, Nuri ŞahinTürkiye'yi seçerken, Mesut Özil doğduğu ülkeyi tercih etti. İşte bizim için asıl sorunlar bu aşamada başladı.

Nuri Şahin'in ilk A milli maçını Almanya'ya karşı oynayıp bir de gol atması onlar açısından oldukça ironik bir durumdu. O artık bizimdi. Ama Türkiye için acı, onun içinse eminim yıkıcı olan, onu henüz kullanamamış olmamız. Zaten yurtdışında yetişip Türk milli takımında oynamayı tercih edenleri kullanmakta pek başarılı olamadığımız bir gerçek. Mesela Mustafa İzzet ve Yıldıray Baştürk. Birisi FA Cup sahibi, diğeri genç yaşında Şampiyonlar Ligi finali oynamış iki oyuncuyu takıma adapte edemedik. Aynı şeyin Nuri Şahin için olmasından korkuyorum. Çünkü o farklı bir yetenek. Büyük bir oyun görüşü var. Şampiyonlar Ligi şampiyonu bir takım onu baştacı yaparken, bizim ona ihtiyacımız yokmuş gibi davranmamız komik oluyor.

Yeni nesil spor adamlarının eski milliyetçi söylemlerden kurtulup Mesut Özil'in tercihine saygı duyması bizim için güzel bir adım. Zaten Nuri Şahin'e böyle davranıp "Mesut Özil niye bizi seçmedi?" demekle Nuri Şahin'e biraz ayıp ederiz. Mesut Özil'in her başarısında içimde pişmanlıktan çok mutluluk var. Biraz da olsa bizden bir şeyler var onda.

Diğer tarafta, elimizde U-17'de bize Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Dördüncülüğü kazandırmış bir yetenek var. Milli takımın geleceğini bu çocuk üzerine kurmamız gerektiğinin umarım en kısa sürede farkına varırız. Almanlar bunun farkına vardı. O yüzden Mesut Özil diye birinden bahsediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder