25 Ekim 2010 Pazartesi

BÜYÜK BİR DÖNEMECİN EŞİĞİNDE

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 2010-2011 sezonunda çok farklı bir boyuta geçti. Önce Ricardo Quaresma, sonra Guti Hernandez ile Türk futboluna sezon öncesi getirilen heyecan, maçlar başladıktan sonra yerini keyifli bir gösteriye bıraktı. Her hafta bu sihirli ayakların neler yapacağını bekler olduk. Tabii bunun sonucunda, geçen sezon kellesi istenen Başkan Yıldırım Demirören artık taraftarların gözdesi oldu. Bunun ne kadar sağlıklı bir sevgi olduğu tartışılır, ama başkan taraftarın kalbine giden yolu gerekli kaynakları da yanına alarak buldu.

Asıl büyük bomba bugün patlatıldı. NBA sayı kralı ve MVP'si, gelmiş geçmiş en büyük oyunculardan Allen Iverson'ı Türkiye'ye getirmek başlı başına bir olaydır. Yönetimin vizyonunun ne kadar büyüdüğünün kanıtıdır. Beko Basketbol Ligi'nin talihinin değiştiği gündür bugün. Artık Avrupa'nın kalburüstü bütün oyuncuları Türkiye'den gelen teklifleri diğerlerinden önce dikkate alacak ve burada bulunmak isteyeceklerdir. Bu da takımlarımızı bir üst basamağa çıkartacak ve önümüzdeki 10 yıl içinde bir Avrupa Kupası'nın daha Türk basketboluna kazandırılmasına katkıda bulunacaklardır.

Büyük takımlar büyük oyunculardan oluşur. Yıldızlar, takımlarını bir üst seviyeye çıkartabilen oyunculardır. Kazanma alışkanlıkları vardır. Galatasaray, UEFA Kupası'nı alırken, kadroda Gheorghe Hagi, Claudio Taffarel ve Gheorghe Popescu vardı. Efes Pilsen, Koraç Kupası'nı kaldırırken bütün gözler Petar Naumoski'deydi. Bugün herkes onlar gibi "winner" oyuncuların hayaliyle yaşıyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne bu hayalleri gerçeğe dönüştürdükleri için, sporun görsel bir şölen olduğunu bize tekrar hatırlattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder