9 Şubat 2011 Çarşamba

KÜÇÜK BİR ADIM

Sporun Oscarları sayılan Laureus Ödülleri dağıtıldı. 2010 yılının en iyilerine ödüllerinin verildiği geceye ilgi büyüktü. Yılın en iyi sporcuları, erkeklerde İspanyol tenisçi Rafael Nadal, kadınlarda Amerkalı kayakçı Lindsey Vonn oldu. Buraya kadar her şey normal. Bizim kendi adımıza üzüleceğimiz, "ahlar vahlar" çekeceğimiz bir durum yok. Beni ilgilendiren, diğer ödüller."Yaşam Boyu Başarı", "Sporun Ruhu" ve "Spor İçin İyilik" başlıkları altındaki ödülleri sırasıyla Fransız efsane futbolcu Zinedine Zidane, Avrupa Ryder Cup Takımı ve Beyrut Maratonu'nun düzenleyicisi May El-Khalil kazandı.

Sporun insan hayatındaki önemini kavrayan insanoğlu, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek ve ülkelerine katma değer sağlamak için kafa yoruyor. Karşılığında bir dolu umut yaratıyor. Birileri de bu çabayı ödüllendiriyor. Kilit kelime bu : çaba. Hep aynı sorunların etrafında gezinmekten, asıl faydalı olana bir türlü el atamıyoruz. Bu yüzden art arda 3 kez aday olduğumuz yaz olimpiyatlarına rezil olmamak için senelerdir artık aday bile olmuyoruz. Erzurum'da gerçekleşen Universiad belki kış olimpiyatları için bir ümit ışığı olabilir diye umuyoruz.

Organizasyonun en güzel kısmı ise gündüz yapılan, efsanelerin gösteri maçıydı. Steve McManaman, Lucas Radebe, Christian Karembeu, Marcel Desailly gibi yıldızlar hala büyük bir heyecanla, çocukların geleceği için bir araya gelip, bu güzel oyunu sevenleri için sergiliyorlar. Ben beklerdim ki, Türkiye'den de ünlü bir oyuncu, mesela Hakan Şükür, bu organizasyonun bir parçası olsun. Ama bizim sporcularımız (futbolcularımız) kariyerlerini bitirir bitirmez bir spor (futbol) programında bıktıran geyikler yapmayı ya da politikada kişisel fayda için bir yerlere gelmeyi daha önemli buluyorlar. Bu durum böyle devam ettikçe olanın üstüne bir şeyler koyamamaya, varlığından sadece kendimizin haberdar olduğu küçücük dünyamızda birbirimizi yemeye devam ederiz. Sportif başarıdan daha önemli olan, insani başarılardır. Bu da, kafamızı kaldırıp etrafımızda ne olup bittiğinden haberdar olmakla ve ihtiyacı olan insanlara dokunabilmekle olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder