16 Şubat 2011 Çarşamba

DÖVÜŞ KULÜBÜ

İbrahim Üzülmez, kısıtlı teknik kapasitesine rağmen, gösterdiği mücadeleyle kendine Beşiktaş'ta önemli bir yer edinmiş ve kaptanlığa kadar yükselmiş, önemli bir oyuncuydu. Birkaç yıldır İbrahim Toraman'la yaşadığı sürtüşmenin sebebini hiçbir zaman öğrenemedik. Ama bir türlü çözülemeyen bu problem en sonunda büyük bir skandala sebep oldu. Ankaragücü maçının devre arasında yaşanan olay İbrahim Üzülmez'in Beşiktaş'taki döneminin, belki de futbol hayatının bitmesi demek. İbrahim Toraman ise, zaten taraftarın gözünde güvenilmeyen bir karaktere sahip. Bu olayla birlikte bir tepki görmesi de muhtemel. Kendisini de zor günler bekliyor.

İkili arasındaki tartışmaların bu hale gelmesinde en büyük suç yönetimde. Bernd Schuster gibi tepkilerini farklı şekillerde gösteren bir kişilikle zamanında bir araya gelip durum değerlendirmesi yapmamaları büyük bir eksiklik. Türk futbolcusunun "ağabeyleri" diye nitelendirilen menajerlerin varlığından memnun değilim. Olmaları gerektiğini de düşünmüyorum. Ama futbol şubesi sorumlusu ne işe yarar? Başkan zaten her an, her olayın içinde. Bu duruma el atmaması mümkün olabilir mi? Profesyonel olacağız derken, içimizdeki amatör duyguları da öldürmeyelim.

Türk futbolcusu farklıdır. Maalesef farklı dokunuşlar bekler. Yabancılar buna şaşırabilir. Bunu profesyonel bir yardımla (mentor) kökten çözmediğiniz müddetçe, onların insani ihtiyaçlarına da karşılık vermek zorundasınız. Bu olay herkese örnek olmalı. Takım olmak sadece sahaya 11 kişinin dizilmesiyle olmuyor. Saha içinde olduğu kadar, saha dışında da birbirini tamamlayan kişilerin bir araya gelmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder