19 Şubat 2011 Cumartesi

DİNLE, SANA SÖYLÜYORUM!

Vicente Del Bosque : Yeniköy Kasabı
Mircea Lucescu : Kapıcı
Luis Aragones : Dede
Şenol Güneş : Karizmasız
...

Daha böyle uzar gider. Çok önemli bir özelliğimizdir insanları yaftalamak. Her şeyi biz biliriz. Bugün "ak" dediğimize, yarın "kara" diyebiliriz. Çıkarımız olduğu müddetçe en yakın arkadaşın oluruz. Ama ters bir hareketinde seni yerin dibine sokabiliriz. Bizle iyi geçinmen senin iyiliğinedir. Eninde sonunda aynı yerde çalışabiliriz. Sana taktik veririz. Uygularsan ve başarılı olursan, ne ala; ama uygulamayıp bir de başarısız olursan, tenkiti hak etmişsindir. Bunca yıl bu işin okulunu, kitabını okumuş olabilirsin. Bize de yıllardır senin gibileri eleştirmemiz için para veriyorlar. Herhalde biz de bir şeyler kapmışızdır. Ayrıca bu ülkede nefes alan her insan teknik direktör olma hakkına sahiptir. Yoksa bunu sorguluyor musun? 

Dünya senin başarılarını takdir ediyor olabilir. Bizi ikna ettin mi? Karşı tarafı oynatmamanın temel felsefe olduğu bu ligde rüştünü ispat etmelisin. Senin takımın kadar büyük olduğunu düşündüğümüz diğer 2 takımı 4 maçta da yenmeli, kalan 16 takımla oynayacağın 32 maçta onlara göz açtırmamalısın. Tamam, abartmayalım. Birkaç tanesinde zorlanabilirsin, ama herhangi bir puan kaybının senin için mazereti olamaz. 

Avrupa kupalarında yıllardır mart ayını görmüyoruz, ama bize hedeflerini açıkça belirtmelisin. Bunların içinde Avrupa'da final yoksa, senin vizyonundan şüphe ederiz. Şu anda bir dünya kulübünde olduğunu unutuyorsun. Yukarıda yazdığımız isimleri görmedin mi? Onlar bile arkalarına bakmadan gittiler. Sen kim oluyorsun?

Son olarak çok önemli bir şey daha söylemeliyim. Bu ülkede 75 milyon insan var. 37.5 milyon erkek. Genç nüfus çok fazladır. Düşün artık rakamı. Genç, top tekniği çok yüksek (olmazsa olmaz), hızlı ve fizik gücü kuvvetli çocukları bulmak zorundasın. Gençlerin ülke futbolumuza kazandırılması bizim için en önemli kıstastır. Haberin olsun.

İmza : Türk Spor Basını     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder