3 Kasım 2010 Çarşamba

YILDIZIMI RAHAT BIRAK!

Gareth Bale günümüz futbolunda önemli bir figür olma yolunda ilerliyor. 1989 doğumlu genç yıldız, 2006’da Galler tarihinin en genç milli oyuncusu oldu. 2007’de 5 milyon pound karşılığında Southampton’dan Tottenham’a geldi. Bu yaştaki çoğu genç oyuncu gibi yedek kulübesindeydi. 2009-2010 sezonunda Kamerunlu Benoit Assou-Ekotto’nun sakatlanmasıyla menajer Harry Redknapp ona şans verdi ve o günden beri yüzü daha çok gülüyor. Sakatlık sonucu oyuna giren ve formayı bir daha bırakmayan oyuncu örnekleri fazladır. Ama bu kesinlikle şans değildir. Sol kanadı baştan sona efektif şekilde kullanan oyuncu, sol bek olarak adlandırılamayacak kadar çok yönlü. En son Robero Carlos’un gençlik yıllarında gördüğümüz bu hareketlilik futbol dünyasına yeni bir heyecan getirdi.

Tabii, bir oyuncu bu kadar göze batınca dünya futbolunun büyük isimleri hemen onun için sıraya girdiler. Adı hemen Milan, Barcelona gibi takımlarla anılmaya başlandı. Ama olay burada başlıyor. Endüstiyel futbol varolduğundan beri büyük takımlarla küçük takımlar arasındaki fark giderek açıldı. Ayrıca, parası olan bir işadamı nispeten küçük bir takımı alıp ekonomik anlamda büyük bir takım haline getirebiliyor. Ama bahsettiğimiz takım Tottenham Hotspur (desteklediğim 3 takımdan biridir :). Her sene dünyanın en zengin kulüpleri listesinde ilk 20 arasında. Böyle değerli bir oyuncusunu hemen elden çıkartacağını sanmıyorum. Çıkartmaya ihtiyacı da yok.

Büyük takımların parlayan bir oyuncuya hemen saldırmalarının futbolun güzelliklerinden birini öldürdüğünü düşünüyorum. Ryan Giggs’in 1991’de ilk kez adım attığı Old Trafford’a 2010’da 37 yaşında çıkarken bile aynı heyecanı hissetmesi değil midir bizim sevdiğimiz? Ya da Bülent Korkmaz’ın 1979’da girdiği Florya’ya 2000’de UEFA Kupası’yla dönmesi hepsinden değerli değil mi? Takımlar kendi yıldızlarını yaratmalılar. Bu yüzden altyapılar çok önemli. Gareth Bale de her altyapı oyuncusuna örnek olabilecek bir isim. 21 yaşında Şampiyonlar Ligi’nde fırtınalar estirmek istiyorsanız, her gün üstüne bir şeyler katacak şekilde çalışmanız gerekir. O zaman hayalinizin takımıyla bir yerlere ulaşmak yolunda adımlar atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder