25 Ocak 2011 Salı

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZ VE DERİNDEN

Trabzonspor ikinci yarının ilk haftasında berabere kaldı. Şimdi çok bilenler yine başlayacaklar: "Stresi kaldıramazlar, baskı çok olur, vs.". Bursaspor geçen seneki havasından nispeten uzak. Fenerbahçe zar zor bir galibiyet aldı. Beşiktaş ligin en kötü takımlarından birini yendi. Galatasaray deseniz, ite kaka ilerlemeye çalışıyor. Bir tek Kayserispor sessiz sedasız geliyor. Becerebilirlerse, sürprizi Shota Arveladze'nin öğrencileri yapacak. Böyle bir durumda, Trabzonspor'un ligin ilk devresinde yarıladığı yolu tamamlayamayacağını düşünmek çok büyük bir hata. Başında çok önemli bir lider, sahada her an her şeyi değiştirebilecek yetenekte, herkesin takımında görmek isteyeceği oyuncular var.

Medya için heyecanın devam etmesi önemli. Arkadan gelen takımlar lideri ne kadar rahatsız ederse, onlara da o kadar malzeme çıkacak. Türkiye'de bir yerlere çıkabilmek için tepedekini indirmeye çalışmak maalesef yadsınamayacak bir gerçek. Trabzonspor kötünün iyisi değil, gerçekten çok iyi. Tek sıkıntısı olabilir: deli kanı durmayan taraftarı. Yılların getirdiği şampiyonluk özlemi onların her maça daha büyük bir heyecanla gelmelerini sağlıyor. Heyecanlarını, oyunun sıkıştığı anlarda, oyuncuların üzerine yansıtmamayı beceremiyorlar. Onları da anlayışla karşılamak lazım. "Biz böyleyiz. Değişemeyiz" diyebilirler. Buna rağmen, sanırım sonunda aklı selim galip gelecek.

Bu şehir, oyuncularını şampiyonluğa doğru ittirmeye devam edecek. Bu hafta Fenerbahçe'ye de yenilebilirler. Bu gayet olası bir sonuç. Önemli olan, zor durumlarda birbirlerine kenetlenmeleridir.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder