17 Ocak 2011 Pazartesi

BEN SANA "BAŞKAN OLAMAZSIN" DEMEDİM

Dilin kemiği yok. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak. Ne güzel söylemişler. TOKİ Başkanı bu iki cümlenin anlamını yeterince algılayamamış olmalı ki, hayatı boyunca unutamayacağı bir gecenin baş kahramanı oldu. O gece o muhteşem stada giden binlerce taraftarın önceliği, aşık olduğu renklerin bunca yıldır hak ettikleri güzellikteki mekanda dalgalanmasını izlemekti. Bunu yaptıkları için de kimseye biat etmeyecek bir topluluktu. Ama bunu anlayamayanların başında kulüp başkanının gelmesi acınılacak bir durumdur. Orada bulunan kişilerin siyasi görüşü ne olursa olsun, Galatasaray her zaman siyaset üstü bir kurumdur. Onu kendilerine alet etmek isteyenler, gereken tepkiyi her zaman alır.

Galatasaray'ın bu duruma düştüğünü görmek acı veriyor. Yıllardır yaşadığı borç sıkıntısının bir türlü düzeltilememesi, borca girerken işin içinde olanların "Borçtan çıkarmak için çırpınıyoruz" nidaları ve en nihayetinde Başbakan'ın kulübe bir şeyler bağışladığını belirtmesi. Kendisine bunu söyleme hakkını kim veriyor? Kendisini alkışlayan herkese "benim milletim", protesto edenlere "ne idüğü belirsizler". Sonra tehditler başlıyor. "Yolu bitirmeyiz. Stadı geri alırız..." O yolu yapmak senin görevin. Galatasaray Başkanı'nın vecizeleri daha farklı. Islıklayanların Galatasaraylılığını sorgulamak, kombinelerini iptal etmekle tehdit etmek, bir nevi fişlemek. Devlet Bakanları ise başka bir alem. Yaptıkları yalakalığın sınırı yok. "Bu adama böyle yapılır mı?"sından "Galatasaraylılığımı donduruyorum"culara, bir sürü gereksiz adam. Sizin gibiler sayesinde bu takım bu stada sahip olacaksa, hemen geri alın. Sizin gibiler olmayınca Galatasaray büyüklüğünden bir şey kaybedecek sanıyorsanız, kendinizi kandırıyorsunuz. 

Son söz Adnan Polat'a... 5 sene önce takım adına para toplayan ikinci adam herkesin kalbindeydi. Bunları yaparken tabii ki beklentileri vardı. Bugün bu kulübün başkanı, ama belki de en sevilmeyeni. Para kazanabilirsiniz, mevki sahibi olabilirsiniz; ama insan olmak istiyorsanız, çok çalışmalısınız.       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder