18 Nisan 2012 Çarşamba

GÖNÜL İSTER Kİ

Play-Off maçları başladı ve ne kadar lüzumsuz bir organizasyon olduğunu hemen gösterdi. Dört takımdan ikisi daha ilk maçlardan havlu attılar. Sadece ilk iki takım, diğer ikilinin hangisinin rakiplerine çelme takabileceğinin hayalini kuracak. Kulüpler Birliği de toplanmış. Gelecek sezon neler olacak, bu şaklabanlık devam edecek mi diye konuşmuşlar. Benim bildiğim Kulüpler Birliği hem Play-Off'u devam ettirir hem de üzerine, düşmeye oynayan takımlar için Play-Out ekler. Neyse, benim aklıma takılan başka bir konu var.

Beşiktaş taraftarı Galatasaray maçında hakemin kötü yönetimine haklı olarak büyük tepki koydu. Ama hareketleri haddi aştı. Sahaya girenler oradaki sporcuların ölümüne bile yol açabilirdi. Dün savcılık kararıyla salıverildiklerini öğrendik. Sebebi ise, arkadan ittirilmeleri sonucu sahaya düşmeleriymiş. Eskiden olsa, gülüp geçerdik. Ama zurnanın akordunun bozulduğu yerdir burası. Şike soruşturmasının ve Sporda Şiddet Yasası'nın en hararetli şekilde tartışıldığı günlerde her gün ekrana çıkan AKP'nin ekran yüzlerinden Spor Bakanı Suat Kılıç bir süredir ortalarda yok. Peki, bugün konuşmayacaksa, ne zaman konuşacak? O kadar tartıştığınız, "Kartlar çıkacak, olay çıkaran yanacak" dediğiniz yasa kimi kapsıyor, hangi ülkenin sporu için  yapıldı? Bu işler öyle sadece konuşmakla olmuyor. Biraz da icraat lazım. "TFF özerktir. Kendi kararlarını kendi alır" muhabbetine hiç girmeyelim. İşlerine geldiklerinde özerk, işlerine geldiklerinde bakanlığın kanatlarının altında olduğunu da biliyoruz.

Suat Kılıç umarım şu anda sadece gözlem yaptığı için konuşmuyordur. Eğer olayların farkındaysa ve yapabileceği bir şey olmadığını düşünüyorsa, vay halimize! Tabii vur deyince öldürebilir de, hazırlıklı olalım. Başbakan "5 yıl Avrupa Kupaları'na gitmeyebiliriz" gafını ağzından kaçırdı bir kere. Kendisinin de başbakana bu lafını yutturtmaması ihtimal dahilinde. Bu durum başbakanı mutlu eder tabii, ama bir ülkenin sporunu, bu spora gönül vermiş gençlerini de bitirir. Biz oturur, Premier Lig izleriz. Sorun değil. Çocuklarımız ileride televizyonda gördükleri gösterinin neden bu topraklarda oynanmadığını sorduklarında da, sizin ileri görüşlülüğünüzü anlatırız kendilerine! Devlet böyle günler için de gereklidir. Biraz vizyon, biraz da cesaret. Haydi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder