9 Ocak 2012 Pazartesi

TEMİZLİK ZAMANI

Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyorum. Ruh halimi sağlam tutmaya gayret ediyorum. Motivasyonum bir iniyor, bir çıkıyor. Bu ülkede yaşamanın nasıl bir şey olduğunu hatırlatan gelişmeler de neredeyse her gün gözüme sokulmakta. Böyle bir ortamda Galatasaray'ın 90 dakikalık gösterisini izlemek bir nebze olsun sıkıntılarımı unutturur diyorum. Ama ne fayda! Eskiden günde 4 maç izleyen ben, şimdi takımımın maçının olduğunu o günün sabahında öğreniyorum.

Geçen sene TT Arena'nın açılışını kendi şovuna çeviren Erdoğan Bayraktar bugün de arz-ı endam eylemiş! Futbol; siyaset ve mafyanın birbirini aynı potada erittiği bir metaya döndü. Endüstriyel futbol geyikleri yapmaya gerek yok, ama bir rahat bırakın artık! Bir şekilde yüksek yerlere gelmiş bu adamlar, her konuda fikirleri olduğunu gözümüze sokmasalar olmaz. Kendinize ait pis bir dünyanız var. Buralar zaten yeterince pisliğe battı, bir de siz içine etmeyin. 3 Temmuz 2011'den beri gelişen olaylar, Türkiye'de kimin bu oyuna nasıl baktığı konusunda ipuçları veriyor. Her şey şu anda iddia konumunda. Herkes eteğindeki taşları döktü. Başkanlar ve Kulüpler Birliği, kişiliklerini ortaya koydu. Bizim bu oyunu boşuna izlediğimizi, her şeyin başından belli olduğunu ve buna kendilerinin bir itirazı olmadığını belirtiyorlar. Ama görmek istemedikleri şey şu ki, bundan birkaç yıl önce "marka değeri" diye yırtındıkları günler çoktan geride kaldı. Bundan sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Körler ve sağırlar birbirlerini ağırlayacak.

Bütün bu olayların Aziz Yıldırım ekseninde dönmesine Fenerbahçe taraftarları isyan ediyor. Ama beni asıl şaşırtan, 105 yıllık büyük bir kulübün taraftarlarının kendilerini bu duruma düşüren insanı, adı konulmamış bir mertebede, neredeyse ilahlaştırmalarıdır. "Kazanmak için her yol mübahtır" deyip önüne çıkan her şeyi yıkmayı düşünen, karşısındaki insanı hor gören, sakıncalı bir ruh hali karşımızdaki. Duruşmalar sonunda haksız yere yatmış da olabilir, ki zor bir ihtimal, ancak Aziz Yıldırım ve onun eksenindeki diğer yöneticiler (hangi takımdan olursa olsun) bu oyuna telafisi çok zor hasarlar vermişlerdir. Futbol sadece futbol değildir belki, ama insanların onurlarını bu kadar kolay kaybedecekleri bir şey de değildir. Kasmayın o kadar. Keyif almaya bakın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder