17 Ekim 2011 Pazartesi

YENİ BİR HEYECAN: ORDUSPOR

Orduspor yıllar sonra döndüğü Spor Toto Süper Lig'e çok iyi bir başlangıç yaptı. Süper Lig'e yeni çıkan takımların yaptığı klasik hatalar vardır. Önce teknik direktör değiştirilir, sonra takım baştan sona değiştirilir. Orduspor bunlardan birincisini yapmayarak en önemli adımı attı. Transferde ise hareketliydi. Son yıllarda en çok dikkat çeken oyuncularından bir olan Jerry Akaminko'yu Manisaspor'a göndermesi beni şaşırtırken, zor gol yiyen bir ekip olması, bu konuda pek sıkıntı çekmediklerini gösteriyor. Yabancıları da takıma iyi bir hava kattı. Özellikle Galatasaray'dan gelen, ki onlara da büyük umutlarla gelmişlerdi, Emmanuel Culio ve Bogdan Stancu attıkları gollerle bu sene isimlerinden söz ettiriyorlar. Galatasaray özellikle Emmanuel Culio'yu gönderme kararı çok tartışıldı. Ama Arda Turan'ın transferinin son ana kadar belirsizliği, kararı alanların bir bahanesi olmasına yol açtı.

Orduspor'un başarısındaki aslan payı Metin Diyadin'e ait. Gençlerbirliği Oftaş'ta dikkat çeken, Eskişehirspor'da Sergen Yalçın'la yaşadığı problemden dolayı görevine son verilen, Trabzonspor'la yardımcılıkla da olsa büyük takım havasını soluyan genç teknik adamın, Orduspor'un başına geçtiğinden beri istikrarlı bir çizgisi var. Şu anda Süper Lig'de geçen sezon Karabükspor'un yarattığı etkiyi Orduspor devraldı. Karadeniz'in hırçın çocuklarından Fatih Tekke'nin de bu takımda iyi işler yapabileceği ihtimal dahilinde. Kariyerinin son dönemlerinde de olsa, bu takıma katacağı çok şey olabilir. En azından Süper Lig'de oynamanın nasıl bir şey olduğunu genç takım arkadaşlarına aşılaması bile yeter.

Orta saha oyuncuları skora katkı yapmaya başlayıp gol sorunları aşılabilirse, bu sene Orduspor'u ilk 10'da görmememiz için bir sebep yok! Kendisini bu takıma adayan Dr. Nedim Türkmen'in vizyonu da istikrarlı bir gidişat için umut verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder