16 Ekim 2011 Pazar

DOĞRU ZAMANDA, DOĞRU YERDE

Futbolumuzda güzel adamlara ihtiyaç var. Bu bir gerçek. Ama elimizdeki güzel adamları da kaçırmamak lazım. Michael Skibbe, Galatasaray'dan ayrıldığında içimde hafif bir burukluk olmuştu. Hele malum gazetede çıkan o meşhur başlığı görünce, ülkem adına bir kez daha üzülmüştüm. Bu durumun Michael Skibbe'yi değil, kendilerini küçük düşürdüğünü bunca yıldır anlayamayan bir ruh halini nasıl düzeltebilirsiniz ki? Neyse ki güzel adam geri döndü. Hem de Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birine, Eskişehir'e. Bunun Eskişehirspor için büyük bir şans ve ders olduğunu düşünüyorum. Türk futbolunun en sevilmeyen, ne kadar başarılı olduğu beni ilgilendirmez, simalarından Bülent Uygun'un nasıl bu takımın başına geldiğini hatırlıyorum da...  Eskişehirspor yönetiminin yaptığı hatayı Türk adaletinin düzeltmesi de ironik bir durum olmuş. 

Gelelim takımın durumuna... 6 maçta 7 puan kötü görünüyor. Ama kalecisinden defansına, orta sahasından forvetine, herkesin takımında görmek istediği oyuncular var Eskişehirspor'da. Sezer Öztürk'ü kaybetmiş olmaları, ki o da son dakikadaki serbest vuruştaki saçma hareketleriyle hafızamda kalacaktır, çok önemli değil. Özellikle yabancılarıyla fark yaratan bir takım. 1-2 sene sabredilirse, zirveye ortak olmamaları için hiçbir sebep yok! Şehrin farklı yapısı, insanlarının yarattığı pozitif atmosfer, takımı başarıya itecek etkenlerden.

Güzide bir profesörün yönettiği şehrin takımının başına zaten Michael Skibbe gibi genç, dinamik ve başarıya aç bir teknik adam yakışırdı. Sabredin. Başarı size gelecektir. Bu takımı sonunda ne yapacağı belli, vizyonsuz adamların eline bırakmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder