29 Eylül 2010 Çarşamba

ŞAMPİYON GİBİ OYNAMALI

Bursaspor, Valencia karşısına çıkarken bundan 17 sene öncesine döndüm. Galatasaray'ın ilk Şampiyonlar Ligi maçına. Şampiyonlar Ligi resmi marşı çalarken Hayrettin Demirbaş büyük ihtimalle Romario'nun, Stoichkov'un ve diğer süper yıldızların şutlarını nasıl engelleyeceğini düşünüyordu. O zaman da ümitliydik. Ama Şampiyonlar Ligi'nin bambaşka bir arena olduğunu 6 maçta alınan 2 puan ve atılan 1 golle görmüştük. Bursaspor da bunu ilk maçta anladı. Gerçi, Şampiyonlar Ligi 17 sene önceki lig değil ve Ertuğrul Sağlam'ın da bu konuda acı ama önemli, hem futbolcu hem teknik adam olarak, tecrübeleri vardı. Ama olmadı.

Şimdi önlerinde Manchester United deplasmanında büyük bir mücadele sergileyen, İskoçya Ligi'ni yıllarca domine eden ve bundan sadece 2 sene önce UEFA Kupası finali oynayan Glasgow Rangers var. Bu maçtaki stratejileri tabii ki Manchester'dakinden farklı olacaktır. Bursa da buna karşı bir strateji geliştirmeli. Sete set oyuna dönmeye çalışıp kendi oyununu rakibe kabul ettirmeli. Geçen sezonun uyumlu ikilisi Sercan Yıldırım ve Turgay Bahadır ilk maçta tercih edilmeyince, takımın kimyasının bozulduğunu düşünüyorum. Oyunun gidişatı Bursaspor'u kontra atağa da sürüklese, sahada olması gereken iki adam bu adamlardır.

Bursaspor geçen sezonki başarısının şans eseri olmadığını geçtiğimiz 5 (buçuk) maçta gösterdi. Şampiyonlar Ligi'nde olmak da bir şans işi değildir. Büyük bir istek, disiplin ve akıl gerektirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder