11 Aralık 2012 Salı

MİLÂT

Spor medyamızın severek kullandığı bir kelimedir, "lejyoner". Tam olarak doğru anlamıyla kullandıklarından emin değilim, ama biz daha çok "paralı asker" manasında kullanırız. İşte bu tanıma en uygun kişilerin oyuncular değil, bazı taraftarlar olduğu Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan tekerlekli sandalye basketbol maçında bir kez daha görüldü. Seyirci anlamında en kaliteli sporların başında gelen basketbola son 10 yılda dadanan futbol seyircisi bu sporu da çirkinleştirmeyi başardı. Bu seyircileri yöneticilerin beslediğini hepimiz biliyoruz. Ama yarattıkları canavarın sonunda kendilerini yok edeceğinin henüz farkında değiller.

İşine gelmeyeni görmeyen, duymayan, konuşmayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç eminim ki bu konuda esip gürleyecektir. Ama bekliyorum. Hareket bekliyorum. Parayla tuttukları adamlara hadlerini bildirmelerini bekliyorum. Spor sahalarını gerçek sporseverlere açmalarını umuyorum.

Yöneticiler ve politikacılar bize borçlular. Şu ülkede yaşanabilecek en keyifli aktivite olan spor karşılaşmalarına gitmekten bizi alıkoyanlara karşı hiçbir yapmadıkları için. Herkese korku dolu anlar yaşatan adamları bir türlü sindiremedikleri için. Bunların akıllarının ne zaman başlarına geleceğini de biliyoruz. Garibanın biri, Allah korusun, hayatını kaybedecek. Başbakan hepsini hizaya dizecek. Bunlar da gerekli önlemleri alacaklar.

Bir kez olsun şaşırtın bizi! Cesaretli olun ve karar alın! Aldığınız kararı kimseden korkmadan uygulayın! Bunu kendi insanlarınızın iyiliği için ve yapmanız gerektiği için yapacaksınız. Bize bir şey bağışlamıyorsunuz. Bunu unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder