10 Kasım 2011 Perşembe

ÇOK DEĞİL, 2 SENE SONRA!

Yine tarihi bir maça çıkıyoruz. İkinci torba takımı olarak bekleneni gerçekleştirdik ve grup ikincisi olarak play-off'a kaldık. Her ne kadar dünyanın en iyi 3 takımından biri olan Almanya'ya karşı oynanan oyunlar kimseyi tatmin etmese de, grup lideri olmayı beklemiyorduk zaten. Bizim için asıl sıkıntı, kategori olarak altımızdaki takımlarla oynadığımızda ortaya çıkıyor. Zor anlarda şapkadan tavşan çıkartabilen Türkiye, kendinden daha güçsüz (kime göre olduğu tartışılır) rakiplere karşı herkesi şaşırtmayı başarıyor. Hatta sahada aldığım izlenim, rakip takımların kendilerini dünya kamuoyuna duyurabilecekleri en kolay maç Türkiye maçıymış gibi duruyor.

Takımımızın burada alması gereken en önemli ders; her maça aynı ciddiyetle çıkmak ve oynanan her rakibin hedefe giden yolda önemli birer engel olduklarının bilincinde olmaktır. Ama aynı durumu Brezilya 2014 elemelerinde de yaşayacağımız çok büyük bir ihtimal. İnsanın kendisini bilmesi ne güzel! Peki geçmişten gerekli dersler alındı mı? Bunu yarın göreceğiz. 2004'te Letonya -ki çok iyi bir takımdık- ve 2006'da İsviçre'ye elenmemiz ve sebep olduğu büyük silkelenme çok eski olaylar değil. Kaldı ki karşımızdaki rakip önemli bir ekolün başarılı ve istikrarlı bir temsilcisi. Kısa sürede (15 sene) yaşadıkları iyi jenerasyon geçişleri takdire değer.

2008'de aldığımız mucize galibiyetten mi, yoksa ülkede yaşanan sıkıntıların verdiği bıkkınlıktan mı bilemediğim bir umursamazlık var havada. Bu aslında işimize gelebilir. Oyuncularımızın genelde yaşadığı baskıyı biraz olsun azaltabilir. Ama umuyorum ki en az 2 farklı galibiyeti sadece Burak Yılmaz'ın ayağına bakmadan yakalarız. Aksi takdirde, rövanşta zor bir 90 dakika bizi bekliyor.

Bu turnuvaya gideriz veya gidemeyiz, ama Guus Hiddink'in durumu ne olacak,? Bunu çok merak ediyorum. "Türkiye'de durmadı" gibi sığ tartışmalardan dolayı değil, ama sahadaki takımın "onun" ruhunu yansıtan bir takım olduğu konusunda şüphelerim var. Sebebi, sadece bizim oyuncuların yetenek eksikliği olmamalı. O kadar da kötü değiller!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder