29 Ocak 2013 Salı

FATİH TERİM KOMPLEKSİ

Devre araları enteresan dönemlerdir. Takım lige döndüğünde neyle karşılaşacağını merak edersin. Ara transfer dönemi de hareketli geçtiyse, yerinde duramazsın. Her ne kadar ülkemizde ara transferlerin takıma katkısının fazla olmadığına dair bir inanç geliştiyse de, bunun oyunculardan ziyade, o transferleri yapanların başarısızlığı olduğu göz ardı edilir.

Galatasaray sezona iyi transferlerle başladı, ama Fatih Terim ileride olası kötü sonuçlarda başına gelecekleri bildiği için herkesi baştan uyardı: "Bize 'Rüya Takım' demeyin!". Medyamız, kişileri ve kurumları önce zirveye çıkartıp, sonra yerin dibine sokmayı çok sevdiği için, akıllı bir stratejiydi bu. Sadece medya olsa, yine iyi. Faruk Süren dönemi gibi, Ünal Aysal dönemi de "akıllı, ama egolarını dizginlemekte zorlanan" yöneticileriyle hatırlanabilir. Galatasaray tarihinin en başarılı dönemlerinin aynı teknik adama rastlaması tesadüf olmasa gerek! Ama ne yazık ki, bazı yöneticilerin, yıllar geçse de, aynı ruh halinde kurtulamadıklarını görmek üzücü.

Şunu anlamak zorundasınız: Galatasaray Futbol Takımları'nın tek patronu Fatih Terim'dir. Siz kendisiyle sezon öncesi, ortası ve sonunda takımın her konuda ihtiyaçlarını konuşur ve eksikleri giderirsiniz. Takımın sağlıklı bir ruh haliyle karşılaşmalara hazırlanması için gerekli ortamı oluşturursunuz. Ama bizde tam olarak böyle olmuyor. Fatih Terim aynı zamanda bu ortamı sağlamak için de seferber olmak zorunda kalıyor. Bundan çok gocunduğunu zannetmiyorum, ama rahatsız edici bir durum mu? Yeterince.

Kasımpaşa maçı sonrası yapılan açıklamalar bu sezonun miladıdır. Belki de gelecek sezonların bile sağlıklı geçmesini sağlayacak kadar etkili bir konuşmadır. Enteresan olan; ligde lider, Champions League'de son 16'yı görmüş bir takımın teknik adamının bu konuşmayı yapmak zorunda kalmasıdır. Bunun sebeplerini az çok tahmin edebiliyorum. Farkın azalmasını ve heyecanın artmasını isteyen medya ve senin başarısızlığın için saha dışında psikolojik harekat yapan rakipler bu işin olmazsa olmazı! Ama bir rakip de kendi içinde yaratıyorsan, senin aklında sıkıntı var demektir. Allah'tan Fatih Terim bunları daha önce yaşamış tecrübede ve iyi bir zekâya sahip. Olayları hemen önledi ve takım tekrar havaya girdi.

Yapılan son transferler Ünal Aysal'ın vizyonudur ve bu işte başarıyı ne kadar istediğinin kanıtıdır. Ancak yaptığı her hamlenin birilerine aba altından sopa göstermek için değil, camianın mutluluğu ve başarılara hep beraber ulaşmak için bir araç olduğunu her zaman hatırlaması lâzım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder